5 Najvećih rock koncerata svih vremena .

By Category :

SIMON I GARFUNKEL U CENTRAL PARKU

Simon i Garfunkel Nakon razdvajanja posle snimljenog “Bridge Over Troubled Water” su se okupili nakon 11 godina kako bi održali besplatni koncert u Central Parku. Pola milijuna fanova se okupilo kako bi ispratilo zajednički nastup ovih legendi, koji su taj dan svirali bolje nego ikada prije! Njihove izvedbe The Boxera i Mrs. Robinson su doslovno dirnule u srce sve koji su taj dan uživali u veličanstvenom koncertu .

Održan je 19. rujna 1981.

 

 

 

 

METALLICA U MOSKVI

Monster of Rock festival 28. rujna 1991.

Tokom turneje posle snimljenog albuma “Black” , Metallica je održala koncert na Avio Pisti Tushino. Ulaz je bio besplatan, pa se na koncertu okupilo čak milijun posjetitelja (neki procjenjuju da je brojka bila čak duplo veća) , ovo je bio najposjećeniji koncert benda tokom njihovog postojanja .

 

 

BEATLESI NA SHEA STADIUMU

15. Kolovoza 1965.

Nakon histerije na dočeku The Beatlesa u zračnoj luci JFK, izlaska albuma Help! na američkom tržištu i energičnog nastupa na The Ed Sullivan Showu, uspjeh koncerta na Shea Stadiumu, prvog takve vrste, je bio neminovan. Četvorka iz Liverpoola je nastupila na rasprodanom stadionu na koji se naguralo 55.600 fanova, koji su toliko vrištali da band nije čuo sam sebe. Koncert su obilježili upad benda na binu u oklopnom vozilu te Lennonovo „ludilo“.

 

ROLLING STONESOV LICKS TOUR NA WEMBLEYU

13. i 15. rujna 2003.

Održan za 40. rođendan Rolling stone-sa. Čast da bude rođendanski stage, i to tijekom dva dana, dobio je legendarni Wembley, a od početnih taktova Steer Fighting Man, Rolling Stonesi su se potrudili da svi fanovi budu oduševljeni. Nova verzija Start Me Up, Keith Richardsova produljena verzija Satisfactiona i energična izvedbaJumping Jack Flash, samo su neki od vrhunaca ovog koncerta.

 

LED ZEPPELINOVA MADISON SQUARE GARDEN

4. svibanj – 29. srpanj 1973.

Britanski kvartet je zapečatio svoj status legendi s tri nevjerojatna koncerta za redom u rasprodanom Madison Square Gardenu. Sve je zabilježeno i na DVD izdanju The Song Remains the Same, a posebno se pamti 26-minutna izvedba Dazed and Confused.

Author :