Ovo je zvanično najbogatiji Bosanac.Prvi u BiH a sedmi na balkanu.

U svom gradu veoma cijenjen kao uspješan biznismen i human čovjek.Prema novoj listi magazina Fobs najbogatiji Bosanac je Drago Malinović iz Prnjavora,vlasnik kompanije komerc-mali. Malinović je ujedno i sedmi najbogatiji čovjek sa prostora Balkana.

Iako je godinama veoma uspješan poduzetnik, Drago Malinović široj javnosti u BiH nije bio toliko poznat. Vjerovatno zbog toga što nije povezivan sa bilo kakvim aferama.

Sa druge strane u samom Prnjavoru Drago Malinović je itekako poznat i veoma cjenjen kao uspješan biznismen i human čovjek. Lokalni stanovnici ga naročito cjene jer je uložio čak milion maraka u izgradnjz nove škole “Branko Ćopić”,zbog čega je prošle godine dobio plakatu”Najplemenitiji podvig godine” beogradskih Večernjih novosti.

Kompanija Drage Malinovića Komerc-mali ima godišnje prihode čak 250 miliona maraka.

Poduzeće Komerc-mali osnovano je 1993.godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru. Djelatnost poduzeća je bila trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima.

Od 1999.godine osnovna djelatnost poduzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu. Danas poduzeće Komerc-mali prodaje na tržištu BiH i izvozi na tržište Hrvatske i Srbije. Ima razvijeno i obezbjeđeno tržište za plasman i nabavku robe i repromaterijala za proizvodnju.

Author :